Βάσια Παπαδοπούλου

Βάσια Παπαδοπούλου

Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

 

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και είναι μητέρα ενός παιδιού 2 ετών. Σπούδασε Ιστορία (B.A. Ancient History) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Παιδαγωγικά (M. Ed.) στο Πανεπιστημίου του La Verne. Ειδικεύτηκε στη μεθοδολογία βελτίωσης παιδαγωγικών προγραμμάτων και στις Πολλαπλές Ευφυίες στο Harvard Graduate School of Education.

Είναι Σύμβουλος διαχείρισης σχολικών συστημάτων. Με δωδεκαετή πείρα στον χώρο της εκπαίδευσης, είναι σήμερα Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων», στον «Κissifer», κέντρο προσχολικής αγωγής στο Μαρούσι και στο «miniversity», πρότυπο παιδικό σταθμό στην Αγ. Παρασκευή.

Το 2007 εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ» τα προγράμματα του International Baccalaureate για παιδιά ηλικίας 3 έως 16 ετών.

Το 2014 ξεκίνησε με την ομάδα της προσχολικής αγωγής των 3 παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων την προσπάθεια εισαγωγής της πρωτοποριακής μεθοδολογίας του Reggio Emilia στην Προσχολική Αγωγή.

Δήμητρα Καπούτση

Δήμητρα Καπούτση

Διευθύντρια Miniversity

Γεννήθηκε το 1967 στη Νότιο Αφρική και είναι μητέρα 2 παιδιών, 24 και 21 ετών.

Σπούδασε Παιδαγωγικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάζεται στην εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών  από το 1987 και από το 2005 συνεργάζεται με το Lancashire University ως  εξετάστρια προφορικών εξετάσεων.

Έχει εργαστεί για 10 χρόνια σε ξενόγλωσσο σχολικό εκπαιδευτήριο  ως εκπαιδευτικός στην προσχολική αγωγή και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθύντρια .

Από το 2014 συνεργάζεται με τα εκπαιδευτήρια του Πλάτωνα και τον Παιδικό Σταθμό miniversity ως υπεύθυνη του Δίγλωσσου Προγράμματος.

Είναι PYP Trained από το IBSCA University of Warwick – England όπως επίσης και πιστοποιημένα εκπαιδευμένη στη μεθοδολογία του Reggio Emilia.

Ελένη Βλαχογιάννη

Ελένη Βλαχογιάννη

Σχολική Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

 

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ, 2003) και κατέχει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία (ΕΚΠΑ, 2008).

Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου και έχει ειδικευθεί στη Συστημική – Οικογενειακή μέθοδο ψυχοθεραπείας, στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας (Σ.ΚΕ.ΨΥ.).

Έχει εργασθεί ως Σχολική Ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία μέσω προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2011-2014) και  έχει συνεργασθεί και εξακολουθεί να συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολόγου σε παιδιά και ενήλικες.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικό συνέδριο και εξακολουθεί να ενημερώνεται για τις νέες εξελίξεις στο χώρο του επαγγέλματός της, μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 εργάζεται ως Ψυχολόγος στην προσχολική αγωγή των Εκπαιδευτηρίων «Ο ΠΛΑΤΩΝ» και στον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό «miniversity» στην Αγία Παρασκευή.